Nu het langzamerhand iets beter gaat met de cijfers, de vaccinatie van de bevoking een vlucht neemt en de overheid stapje voor stapje de samenleving verder openstelt, komt ook het moment dat wij weer actiever kunnen worden.

De Reanimatieraad heeft op 4 mei 2021 groen licht gegeven voor het geven van onderwijs. Het Oranje Kruis neemt vanaf 3 maart 2021 weer examens af en heeft een protocol opgesteld voor het verzorgen van cursussen en lessen. We hebben op 10 mei onze eerste steunverlening gedraaid: het ondersteunen van de vaccinatie door de Huisartpraktijk in de kerk, en er staan ook weer normale steunaanvragen op de planning.

Waarom zijn we dan nog niet gestart, vraag je je misschien af. Het probleem voor ons is onze oefenlocatie. 't Oude klooster is een publiek toegankelijke ruimte en die mochten niet open. Geen oefenruimte dus voor ons. Onlangs hebben we te horen gekregen, dat we weldra weer terecht kunnen. Het bestuur buigt zich binnenkort over de uitdaging hoe gaan we weer opstarten. Er zijn namelijk meerdere belangen te wegen (in willekeurige volgorde):

  • De cursus die al 2x gestart is, moet afgerond worden
  • De herhalingen van de reanimatie moeten binnen een jaar gedaan worden
  • De competenties van de reguliere EHBO moet je binnen een periode aangetoond hebben
  • De competenties van de EHAK moet je binnen een periode aangetoond hebben

Bij de herhalingslessen is de vraag of daarop nu een uitzondering geldt, en zo ja welke. Daarnaast rijst nu ook de vraag:

  • Welke dagen is het klooster beschikbaar?
  • Welke dagen kan onze instructeur?
  • Willen we alleen op dinsdagavond of zou een zaterdagochtend en/of -middag ook een optie zijn?
  • Hoe vallen deze dagen ten opzichte van elkaar en de vakantie?

Kortom, genoeg vragen voor het bestuur om zich over te buigen. Dit zullen we dit de komende periode doen. We vragen je daarom nog een beetje geduld. Als er meer nieuws is dan horen jullie dat uiteraard.

Tot die tijd: blijf gezond, pas op elkaar en neem een wijze beslissing als je aan de beurt komt bij de vaccinatie.