Vanaf 4 november 22 uur gaan de nieuwe COVID-maatregelen, die onze regering heeft afgekondigd in. Deze maatregelen, die vooralsnog voor de komende 2 weken gelden, hebben ook consequenties voor ons. We moeten in deze periode onze herhalingslessen en cursusactiviteiten stilleggen.

Er zijn enkele aanleidingen om dit te doen

  1. Publiek toegankelijke ruimtes moeten dicht. Aangezien het Oude Klooster zo'n ruimte is, heeft de beheerder ons laten weten dat we de komende weken niet in onze oefenlocatie terecht kunnen
  2. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. In deze context zou het raar zijn als we jullie aanmoedigen om naar onze les te komen
  3. Groepslessen mogen niet. Uit de persconferentie kon niet opgemaakt worden of deze maatregel alleen binnen de context van de sportscholen, de sport in het algemeen of voor alle groepslessen gaat gelden. We interpreteren dit voorlopig als een algemene maatregel.

Kortom, we leggen alle lessen stil van 4 t/m 18 november.

Degenen die afgelopen keren op (herhalings)lessen aanwezig zijn geweest, hebben hebben dat de lessen veel minder fysiek zijn, dat de oefenruimte goed geventileerd wordt (het is hierdoor soms wat fris, en dat zal in de winter niet warmer worden), en dat we op ruime afstand van elkaar zitten. We hopen dat we als de maatregelen verminderd worden, we jullie weer kunnen zien, en dat we op een verantwoorde manier jullie de kunsten van de eerstehulpverlening kunnen bijbrengen. We hanteren daarvoor 'EHBO bij pandemie' als basis.