Stel je eens voor, dat je ergens op een sportveld bent en een van de sporters zakt voor je ogen in elkaar. Je denkt aan een hartaanval, maar kom je verder? Je wilt graag helpen, maar weet je wat je moet doen? Je hebt gehoord over het bestaan van een AED en mogelijk weet je ook waar ze hangen, maar weet je ook hoe hiermee om te gaan? Je wilt gaan reanimeren omdat je weet dat elke seconde telt en dat de eerste 13 minuten cruciaal zijn, maar weet je hoe? Wil je al deze vragen met ja beantwoorden, doe dan mee aan de cursus AED bediener!

Omdat de eerste cursusdag (26 november a.s.) al vol zit, hebben we een extra datum voor de nieuwe cursus Reanimatie (incl AED) geopend. Dit is zaterdagochtend 8 januari van 09:00 tot 13:00 geworden. De cursus vindt plaats in het Oude Klooster in Geffen.

De cursus kan gedaan worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp, reanimatie of AED en wordt afgesloten met een toets. Na het behalen van de toets ontvangt u een diploma van de Nederlandse Reanimatieraad. De cursus behandelt zowel de reanimatie van volwassenen als van kinderen.

De kosten voor de cursus zullen €40,= bedragen. Degene die interesse hebben in deze cursus, kunnen contact opnemen met een van de bestuursleden of kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Omdat mensen tijdens het Europees voetbaltoernooi gezien hebben wat het gebruik van een AED in combinatie met een goede reanimatie kan doen, is de verwachting dat er veel inschrijvingen zullen komen. Dus wees er snel bij!

N.B. Er zijn zorgverzekeraars die de cursus vergoeden op basis van bepaalde aanvullende verzekeringen. Mogelijk geldt dit ook voor u. Kijk dan voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekering hier.