Ongevallen kunnen overal gebeuren: thuis, bij je vereniging, op je werk, maar ook tijdens evenementen in ons eigen dorp. Wanneer je niet weet wat je in zo’n geval moet doen, dan maak je al snel de verkeerde keuze voor het slachtoffer. Volg daarom een EHBO cursus en help zo jezelf, je familie en vrienden en vele anderen.

Vanaf het najaar van 2018 organiseert EHBO vereniging Geffen een nieuwe cursus in de eerstehulpverlening. Deze cursus gaat op de diverse onderdelen van de EHBO in, zoals reanimatie en AED, beademing, bewusteloosheid, verstikking, vergiftiging, botbreuken en het aanleggen van verbanden. Vanaf dit seizoen maakt ook Eerste Hulp aan Kinderen deel uit van de cursus.

De cursus wordt, onder voorbehoud, gegeven op de dinsdagavonden van 20:00 tot 22:00 en/of op zaterdag ochtenden van 9:00 tot 13:00 in 't Oude Klooster in Geffen:

Tijdens de cursus komt zowel de theorie als de praktijk aan de orde. Onze instructeur behandelt de volgende onderdelen van de EHBO:

  1. De vijf belangrijkste punten van de EHBO
  2. Stoornissen in het bewustzijn en/of de ademhaling
  3. Actieve bloedingen, shock en wonden
  4. Botbreuken, ontwrichting, wervelletsel, kneuzingen en verstuiking
  5. Elektriciteitsletsels en vergiftiging
  6. Letsels van ogen, neus, oor, tand en tand door lip
  7. Oververhitting, onderkoeling, bevriezing
  8. Steken en beten
  9. Eerste Hulp an Kinderen en kinderziektes

De cursus wordt afgesloten met een examen, dat bij slagen een geldig EHBO diploma oplevert. U bent dan tevens tot het eind van het seizoen lid van onze vereniging.

De kosten voor de cursus zullen slechts €175,= bedragen. Dit bedrag is inclusief het examen, een eerste hulp lesboek, het gebruik van materialen en het kopje koffie of thee. Er is een minimale groepsgrootte van 8 personen vereist.

Er zijn nog plaatsen vrij. Dus wanneer u interesse heeft, neem dan zo snel mogelijk maar uiterlijk voor 1 september 2018 contact op met Anouska van Boekel.

U kunt u natuurlijk ook direct via internet aanmelden via het inschrijfformulier.