Op dinsdag 16 januari 2018 om 20.00 uur is er weer een informatieavond in Zalen centrum De Merx in Berghem. Het onderwerp deze keer is: "mond-op-halsbeademing"

De heren Theo van Cranenbroek uit Sterksel en Rob van Meurs uit Lommel (Kerkhoven) verzorgen deze avond.
 
Het thema is: “Wanneer mond op mond beademing zinloos is......”

In Nederland zijn ongeveer 2500 mensen gelaryngectomeerd. Bij een laryngectomie wordt het strottenhoofd, vaak ten gevolge van kanker, verwijderd. Met het verwijderen van het strottenhoofd worden ook de stembanden verwijderd. Iemand die gelaryngectomeerd is, is dan ook stembandloos. Deze groep mensen ademt via een opening in de hals en niet via de neus of mond. Om die reden wijkt de Eerste Hulp enigszins af van de gebruikelijke methode. Het ademen via een tracheostoma in de hals is daarnaast ook van toepassing bij mensen met tracheotomie (hebben wel stembanden).


Wij willen graag aandacht besteden aan de methode mond-op-halsbeademing. Deze methode is van toepassing op beide hierboven genoemde groepen mensen. Uiteraard zal er volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25 te Berghem. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van het bestuur Rayon EHBO.

Namens het rayon bestuur,

Ans van der Burgt