Geffen telt vele verenigingen. Of het nu gaat over sportverenigingen, zoals Nooit Gedacht, De Vlijmd, de KPJ en de Zilverhoef, of cultuurverengingen, zoals Het Rottenrijk, de St. Joris Gilde of Scouting Geffen, overal geldt waar veel mensen samenkomen is er een kans op grotere of kleinere ongevallen. Sporters kunnen zich tijdens een competitie of training blesseren. Deelnemers of organisatoren van culturele evenementen kunnen verwondingen oplopen.

Zou het niet mooi zijn als alle verenigingen in Geffen voldoende EHBO-ers als lid hebben, die in zo’n geval de juiste eerste hulp kunnen verlenen om erger te voorkomen. Daarom vragen we aan de bestuursleden van alle Geffense verenigingen om na te denken hoe dit te realiseren, maar ook aan de leden om zelf alvast initiatief te nemen.  Op jullie een stap in de goed richting te helpen, organiseert EHBO Geffen weer een nieuwe cursus EHBO.

Dus bestuursleden, enthousiasmeer jullie leden, en verenigingsleden informeer eens bij jullie bestuur of er mogelijkheden zijn om de kosten te declareren.

EHBO-vereniging Geffen organiseert regelmatig een nieuwe cursus in de eerstehulpverlening. Deze cursus gaat op de diverse onderdelen van de EHBO in, zoals reanimatie en AED, beademing, bewusteloosheid, verstikking, vergiftiging, botbreuken en het aanleggen van verbanden. Ook Eerste Hulp aan Kinderen maakt deel uit van de cursus. Je vindt hier meer informatie daarover.