Publicaties

In diverse media schrijven we zo af en toe een artikel om mensen te motiveren om een EHBO- of AED-cursus te volgen. Deze zijn hieronder weergegeven.

Geffen telt vele verenigingen. Of het nu gaat over sportverenigingen, zoals Nooit Gedacht, De Vlijmd, de KPJ en de Zilverhoef, of cultuurverengingen, zoals Het Rottenrijk, de St. Joris Gilde of Scouting Geffen, overal geldt waar veel mensen samenkomen is er een kans op grotere of kleinere ongevallen. Sporters kunnen zich tijdens een competitie of training blesseren. Deelnemers of organisatoren van culturele evenementen kunnen verwondingen oplopen.

Geffen is een levendig dorp; een dorp dat heel veel grotere en kleinere evenementen organiseert. Denk maar eens aan Effe noar Geffe, de Carnaval, de Sinterklaas intocht, de dorpszeskamp, en de avondvierdaagse. Daarnaast organiseren sportverenigingen hun toernooien, zoals bijvoorbeeld Nooit Gedacht met het Ruud van Nistelrooij toernooi en de Bieskamploop. Bij al deze evenementen zijn een of meerdere EHBO-posten ingericht, zodat eerste hulp verleend kan worden als dat nodig is. Tijdens de Effe noar Geffe van afgelopen september, bleek deze steunverlening maar al te hard nodig, met personen die bevangen waren door de hitte, die een arm gebroken hadden, door een hond in het hoofd gebeten waren of onwel geworden waren.

Toen ongeveer 15 jaar geleden bekend werd dat de Bonkelaar in Geffen gesloopt zou worden, moest EHBO vereniging Geffen, net zoals andere bewoners van het pand, op zoek naar een nieuwe locatie. Na diverse locaties beoordeeld te hebben, kwamen we uit bij het Oude Klooster. Ondanks dat we niet meer onze eigen koffie mochten schenken en de huur een fractie hoger bleek dan we gewend waren, is het een geschikte locatie gebleken voor onze vereniging. De ruimte die we tot onze beschikking kregen, was vele malen groter dan voorheen; de 1,5 meter afstand die we de afgelopen jaren hebben moeten houden was in de oude Bonkelaar bijvoorbeeld nooit mogelijk geweest. We kregen een kast voor onze lesmateriaal en sinds kort mogen we er ook onze andere materialen veilig bewaren. Dat de vriendelijke beheerdersĀ  van het Oude Klooster ons koffie en thee schenken, bleek eerder een zegen dan een last. Kortom, we hebben geen seconde spijt gehad van de keuze voor het Klooster als onze locatie.

Op vrijdag 16 november 2001 is een aantal trouwe, goed gemotiveerde leden van onze EHBO vereniging door het bestuur in het zonnetje gezet vanwege hun inzet in de afgelopen jaren. Henk Dappers spande de kroon met zijn 25 jarig lidmaatschap. Gedurende een aantal jaar heeft hij de voorzittershamer gehanteerd. Henk van Dinther, de huidige secretaris, kreeg eveneens waardering voor 23 jaar trouwe dienst middels een speldje van de landelijke EHBO bond.