Ongevallen kunnen overal gebeuren: thuis, bij je vereniging, op je werk, maar ook tijdens evenementen in ons eigen dorp. Wanneer je niet weet wat je in zo’n geval moet doen, dan maak je al snel de verkeerde keuze voor het slachtoffer. Volg daarom een EHBO cursus en help zo jezelf, je familie en vrienden en anderen.

Elk jaar wordt er binnen Geffen een cursus gegeven. Deze cursus bestaat uit 12 lessen van ongeveer 2 uur (soms ook gegeven in 6 blokken van 4 uur). Onder leiding van onze vaste kaderinstructeur komen uiteraard de eerste hulp bij ongelukken aan de orde, maar ook Eerste Hulp aan Kinderen, verbandleer, AED bediening en reanimatie.

Vanaf de winter 2022 organiseert onze vereniging een nieuwe EHBO cursus. De kosten voor de cursus zullen €200,= bedragen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze zelfs geheel of gedeeltelijk (voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekering klik hier). Degene die interesse hebben in deze cursus, kunnen contact opnemen met een van de bestuursleden of kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier. Ons verzoek is niet te lang te wachten met de inschrijving, zodat we tijdig de omvang van de groep kunnen inschatten. Er is een minimale groepsgrootte van 8 personen vereist.

Na de cursus moet een EHBO-er, om zijn erkenning geldig te houden, gedurende twee seizoenen zijn competenties aantonen. Dit doe je tijdens de herhalingslessen, die je als lid van onze vereniging kunt volgen. Op deze herhalingsavonden worden praktijksituaties nagespeeld waardoor de kennis en ervaring op het vereiste niveau blijft. Door het doen van de cursus wordt je automatisch lid. In het seizoen waarin je de cursus hebt gedaan is gen contributie meer verschuldigd.